0724.331.791 / 021.240.70.40     office@agresivmedia.ro / vanzari@agresivmedia.ro
0724.331.791 / 021.240.70.40
office@agresivmedia.ro / vanzari@agresivmedia.ro
MENIU

JOC DE SAH

Bine ati venit pe jocdesah.ro!

Acest website isi propune sa va prezinte cele mai noi tendinte despre produsul Joc de sah.

Jocul de sah de exterior este disponibil in exclusivitate prin Agresiv Media, agentie de publicitate, ce vine permanent cu solutii noi de promovare, produse si suporturi promotionale inedite.

Din sfera produselor inedite, va oferim produsul Jocul de sah pentru exterior sau cum mai este cunoscut Joc de sah de mari dimensiuni, Joc de sah de gradina, Joc de sah outdoor sau Outdoor chess game.

Jocul de sah de exterior isi propune sa aduca sahul pe o alta platforma, la indemana tuturor, facand din jocul de sah nu neaparat un sport solicitant ci si foarte incitant atunci cand esti direct implicat.

Jocul de sah de exterior are o spatialitate aparte, o dinamica, formand parca o compozitie in permanenta miscare.
Si unde putea fi mai interesant de amplasat, decat in spatii deschise, parcuri, gradini, terase, zone de agrement si turistice, pensiuni, hoteluri, resorturi sau cluburi dar si holuri, cladiri business sau centre de afaceri.

Stiati ca ?

Jocul de sah supranumit si “sportul mintii”, este un joc de strategie intre doi jucatori. Radacinile lui lingvistice vin din persana, unde ”Shah” inseamna rege, de aici si formularea des intalnita de "sport rege".

Exista mai multe versiuni despre originea sahului, cele mai raspandite dintre ele considera ca tara de origine India, Persia si China. Perioada in care a aparut jocul de sah se apreciaza ca a avut loc intre secolul III si secolul VI. Despre descoperirea jocului sunt nenumarate legende, printre cale una dintre cele mai renumite este legenda cu boabele de grau. Izvoarele istorice atesta faptul ca se juca sah prin secolul VI in Persia. Jocul s-a raspandit prin secolul VII o data cu extinderea si invaziunii islamice in Orientul Apropiat, Africa de Nord, Bizant, Italia, Europa de Est si Spania. In evul mediu sahul era considerat de nobili ca un joc de elita, pe cand biserica a dezaprobat jocul timp de cateva secole. Prin secolul XVI se vor modifica mult regulile de joc, astfel se poate vorbi ca in acel timp a aparut sahul modern. In acel timp era un joc raspandit mai ales in Spania, Franta, si Anglia ulterior in Rusia de unde provin cei mai multi campioni mondiali de sah. In prezent exista programe de sah pentru computer care au castigat partide de sah chiar contra unor campioni mondiali.

Jocul se desfasoara pe o tabla de sah, aceasta avand forma patrata si impartita in 8 linii, numite orizontale si 8 coloane, numite verticale ce formeaza 64 de patrate cu suprafete egale, numite campuri, colorate alternativ in alb si negru. La inceput fiecare jucator are 16 piese: 8 pioni, 2 turnuri (ture), 2 cai, 2 nebuni, un rege si o regina. Unul dintre jucatori controleaza piesele albe iar celalalt piesele negre. Jucatorii muta pe rand, respectand anumite reguli; prima mutare (inceputul partidei) revine jucatorului cu piese albe. Scopul jocului este obtinerea matului. Acesta survine atunci cand un rege este atacat si nu poate evita capturarea.

Pentru a descarca prezentarea jocului va rugam click aici