0724.331.791 / 021.240.70.40     office@agresivmedia.ro / vanzari@agresivmedia.ro
0724.331.791 / 021.240.70.40
office@agresivmedia.ro / vanzari@agresivmedia.ro
MENIU

Joc dame de exterior

Specificatii

Jocul DAME este compus din 24 de piese: 12 piese albe / 12 piese negre si o tabla de joc.

Piesele sunt confectionate din material plastic, de cea mai inalta calitate, conform standardelor europene, sunt rezistente in mediul exterior pentru o expunere indelungata, sunt usoare ceea ce le confera o manevrabilitate sporita.

Piesele au dimensiuni egale: 24x24x9cm


Jocul DAME are 2 categorii de dimensiuni.

Joc dame mare
 • Dimensiunea pieselor mari: diametru 25 cm si inaltimea lor este 9 cm.
 • Tabla are dimensiunea de 280cmx280cm ( 64 module 35cmx35cm ).
Joc dame mic
 • Dimensiunea pieselor mici: diametru 11 cm si inaltimea lor este 4.5 cm.
 • Tabla are dimensiunea de 124cmx124cm ( 64 module 15.5cmx15.5cm ).


Dame este un joc ce se joaca in doi folosind tabla de sah si pulurile utilizate pentru table.

Jocul de dame se joaca in 2, pe o tabla cu 64 de patratele, in format de 8 pe 8, cu 12 piese pentru fiecare jucator. Obiectivul jocului este simplu, trebuie sa sari peste piesele adversarului pentru a i le captura. Chiar daca Dame este unul dintre cele mai populare jocuri pe tabla pentru doua persoane, multi oameni nu stiu cum sa joace si multi au impresia ca acest joc este similar cu sahul, un alt joc jucat pe o tabla de 64 de patratele, dar acest lucru este doar un mit.

Cum sa joci Dame si sa castigi?

Am stabilit deja ca Dame se joaca pe o tabla, cu patratele albe si negre (sau rosii). Piesele folosite sunt cilindrice si plate, si, in general, au culorile tablei, alb si negru (sau rosu).

Inceperea unui joc nou

Tabla trebuie pozitionata in asa fel incat pentru fiecare jucator ultimul rand sa se termine cu un patrat alb in dreapta. Dupa ce va alegeti culoarea, dispuneti piesele pe patratelele negre in primele trei randuri. Jocul incepe cu jucatorul care are piesele negre. Acesta trebuie sa mute o piesa pe diagonala inspre partea adversarului.

Instructiuni de mutare si eliminare a pieselor

Jocul se desfasoara doar pe patratelele negre, ceea ce in mod invariabil inseamna ca piesele se deplaseaza numai pe diagonala, si doar inainte. Piesele „incoronate" se pot deplasa si inapoi. Un jucator poate muta o piesa doar pe un singur patrat, dar daca aranjarea pieselor ii permite, poate sari peste piese ale adversarului, scotandu-le astfel din joc. Doar o singura piesa poate fi capturata la o mutare. O piesa scoasa din joc, nu mai intra pe tabla.

Piesele „incoronate"

Cand o piesa se misca pe diagonala, si trece de ultimul rand, este incoronata ca „Rege". Acest lucru ii da piesei puterea speciala de a se deplasa inainte sau inapoi, dar numai pe diagonala. Intr-o astfel de situatie, una dintre piesele scoase din joc este pusa deasupra piesei incoronate pentru a o marca drept rege. Aceste piese incoronate nu doar se muta, ci pot, de asemenea, scoate din joc piesele adversarului, prin mutarea inainte si inapoi.

Castigatorul

Un jucator castiga jocul, fie atunci cand ii scote adversarului toate piesele de pe tabla, fie atunci cand adversarul nu mai are unde sa faca o mutare, deoarece toate piesele lui sunt blocate. Desi multora li se pare ca jocul seamana destul de mult cu sahul, este doar o conceptie gresita. Regulile Damelor si cele ale sahului difera foarte mult. De exemplu, in sah, jocul se termina cu o remiza, atunci cand adversarul nu isi mai poate muta piesele, dar la Dame, daca se intampla asta, jucatorul castiga.

Contacteaza-ne

Lasa-ne un mesaj si iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. *

PORTOFOLIU

 • Joc de sah pentru evenimente

  Joc de sah pentru evenimente

  Contact

 • Joc de sah rezidential

  Joc de sah rezidential

  Contact

 • Joc de sah pentru agrement

  Joc de sah pentru agrement

  Contact

 • Joc de sah pentru parcuri

  Joc de sah pentru parcuri

  Contact

 • Joc de sah pentru agrement

  Joc de sah pentru agrement

  Contact

 • Joc de dame

  Joc de dame

  Contact

 • Joc de dame pentru parcuri

  Joc de dame pentru parcuri

  Contact